1 Kasım 2016 Salı

Saç dökülmesinin verdiği can sıkıntısından kurtulun

Saç dökülmesi denilince ilk akla gelen genelde erkekler oluyor. Bunun nedeni ise erkeklerin saçlarının kadınlara göre daha kısa olması ve dökülen saçların yerini kısa saçlarla kapatılamaması olarak gösterilebilir. Saçların dökülmesi ile ilgili sorun yaşayanlar sadece erkekler olmayıp kadınlarda da ciddi saç dökülmeleri görülebilmektedir. Bu saç dökülmeleri kadınlarda da kısmi kelliklere sebep olabilmektedir; ancak kadınlar saçlarının uzunluğunun da avantajını kullanarak bu kelliği rahatlıkla kapatabilmektedir. Kadın ve erkeklerde sık rastlanan hele ki günümüzde daha da artış gösteren saç dökülmesinin altında birçok farklı neden yatabilir. Biz bu yazımızda kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri ve bu dökülmeleri durdurabilmek için uygulanabilecek tedavilerle ilgili detaylara değineceğiz.

KULAKTAN DUYMA TEDAVİ YÖNTEMLERİ DÖKÜLMEYİ HIZLANDIRABİLİR

Saç dökülmesinin nedenleri ile ilgili bilgi vermeden önce şuna değinmekte fayda görüyoruz. Kişilerin yaşam stilini yansıtan ve saçlarının şekli ile özgüveni zirve yapan insanlarda baş gösteren saç dökülmesi sıklaştığı taktirde ve bu dökülmeler yavaş yavaş bölgesel veya bütünsel olarak kelliğe doğru gittiği hallerde yapılacak ilk ve tek iş kesinlikle doktora başvurmaktır. Birçok kişinin yaptığı yanlışa düşerek kulaktan dolma bilgilerle hareket eden ve tavsiye olunan her bitkiyi, kremi, şampuanı kullananlar saçlarına yarardan çok zarar verebilir ve bu dökülmeyi daha da hızlandırabilirler. Bu nedenle öncelikle bir doktora başvurularak saçınızın dökülmesinin altında yatan ana nedeni bularak, uygun tedavi yöntemi ile bu can sıkıcı durumdan bir an önce kurtulabilirsiniz.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN ALTINDA YATAN NEDENLER SAYMAKLA BİTMEZ

Saç dökülmelerini durdurabilmek için öncelikle dökülmenin altında yatan nedeni bulmak gerekir ve kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri altında kalıtım, beslenme yetersizliği, hormonal dengesizlik, troit problemleri, Polikistik Over Senfromu, hamilelik, doğum kontrol hapları, menopoz, zehirli kimyasalları içerisinde barındıran  saç ürünleri, stres, yoğun ve stresli iş ortamları veya yaşam, hatalı bir şekilde uygulanan diyetlerle beraber aşırı kilo kayıpları, saç dökülmesine sebep olabilecek farklı hastalıklar ve sık saç şekilleri gibi bu listeyi çoğaltabileceğimiz bir çok neden olabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENİ BULUNMADAN TEDAVİ OLMAZ

Bu liste daha da uzatılabilir. Görüldüğü gibi kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri çok farklı sebeplere bağlı olabilir. Bu yüzden dökülmenin sebebi bulunmadan ve doktor tavsiyesi almadan saç dökülmesini önlemek için uygulanan farklı yöntemler dökülmeyi durdurmak yerine dökülmeyi daha da hızlandırabilir. Eğer siz de saçınızın döküldüğüne kanaat getirdiyseniz ve bunun için bir çözüm arıyorsanız ilk iş olarak doktorun yolunu tutabilirsiniz. Doktorunuzun yapacağı tetkiklerle dökülmenin sebebi öğrenildikten sonra uygulanması gereken tedavi programını aksatmadan ve düzenli bir şekilde uygulayarak bu can sıkıcı durumdan kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder