6 Eylül 2016 Salı

Göz enfeksiyonu ve göz damlası kullanımı

Göz için kullanılan göz damlasındaki tehlike göz için büyük tehlike arz ediyor. Göz en hassas organlarımızdan biridir ve gözümüzle ilgili pek çok sorunla karşılaşabiliriz. Göz damlasındaki tehlike hem gözün retinasına zarar verebiliyor hem de bilinçsizce ya da komşu tavsiyesiyle kullanıldığında görme kaybına varana kadar tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor.

GÖZ ENFEKSİYONUNDA DOKTOR TAVSİYESİNE DİKKAT EDİN

Gözdeki hassasiyet kişiden kişiye de değişebiliyor. Kimi insanların gözleri ufacık bir tozdan bile etkilenebilir. Tozdan gözü günlerce akan hatta enfeksiyon kapan kişilere çok sık rastlanılır. Gözün enfeksiyon kapması durumunda doktorun tavsiye ettiği ve özellikle kortizonsuz bir göz damlası kullanmak gerekiyor. Çünkü göz damlasındaki bir diğer tehlike de damlaların içinde kullanılan kortizondur. Dolayısıyla gözle ilgili bir problemde sakın siz müdahale etmeye kalkmayın, bu çok ciddi bir konudur ve sizi körlüğe kadar götürebilir.

 KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE HAREKET ETMEYİN

Gözde sıkça yaşanan arpacık hastalığına karşı, pek çok kişi evde deyim yerindeyse koca karı yöntemleri ile hastalığı kendi kendine tedavi etmeye kalkar. İnsanlar evde bilmedikleri kremleri, damlaları kullanırlar. Geçmediği zaman her duyduklarını, her okuduklarını yaparlar. Arpacığın mikroptan kaynaklandığını düşünenler evde soğan pişirerek gözlerine çekerler ya da arpacığa antibiyotik olması için sarımsak sürerler ki bu yöntemler göz için çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir ve tabir yerindeyse göz için sonun başlangıcı dahi olabilir.

GÖZ SAĞLIĞINA DİKKAT EDİN

Göz sağlığı için size başta önereceğimiz şey, gözünüzde bilmediğiniz bir durumla karşılaştığınızda gözünüze hiç dokunmadan, en kısa zamanda bir göz doktoruna görünerek, doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemi ile ilerlemeniz olacak. Onun dışında göz sağlığını korumak için bilgisayar kullanırken, kitap okurken, el işi yaparken dinlendirici takmanızı öneririz. Güneşe çıkmadan önce size uygun bir güneş gözlüğü kullanmanızı ve asla güneşe çıplak gözle bakmamanızı öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder