2 Eylül 2016 Cuma

Dört kardeş de Tıp Fakültesinde okuyor

Aynı hayaller, aynı fakülteler, aynı ümitler. Bir aileden dört kardeşin hepsi aynı fakülte hayalini kurabilir mi? Biraz zor gelebilir ama oldu.
Hem de bu dört kız kardeş Tıp Fakültesi hayalini yaşıyorlar. Farklı zamanlarda fakültelere girseler de yıllar sonra aynı önlüğü giyecekler.

DÖRT KARDEŞ DÖRDÜ DE AYNI FAKÜLTEDE

Sevde, İrem, Tuba ve Elif dört kız kardeşler. Ortak noktaları tıp fakültesinde öğrenim görmeleri diyebiliriz.
İşin ilginci dört kardeş de aynı üniversitede eğitim görüyor. Dördü de tıp fakültesi öğrencisi. Üstelik hepsi aynı üniversitede okuyor. Kardeşlerin en büyüğü Sevde İşlek, 2010 yılında babasının mesleği olan doktorluğu seçerek Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.
Sevde tecrübeli ve diğer kardeşlerine yol gösteriyor. 6. Sınıfta okuyor. Tıp ordusuna katılmak üzere olan Sevde Işlek’ten bir yıl sonra kardeşleri Tuba ve İrem de aynı rotayı izledi. Doktorluk kariyerine adım attılar.

Gelelim en küçüğüne… Onu da balaları zor da olsa ikna etmişler ve bu yıl 18 yaşında Elif aynı üniversitenin Tıp Fakültesini kazanmış.
Dört kardeş anne babalarıyla İstanbul’da yaşıyorlar. Farklı alanlarda deneyim yapmak istiyorlar ama yine aynı yerde çalışmak istiyorlar.

1 MİLYON TL PARA HARCAYACAKLAR

Tıp okumak kolay değil. 6 yılınızı vermeniz gerekiyor. Maddi boyutu da cabası.
Bu dört kardeş 6 yıllık süreç içerisinde eğitimlerine 1 milyona TL’ye yakın bir para harcayacaklar.
Kardeşler; üniversite de dönem içindeki başarılarımızdan dolayı bize destek oldu. Sene içerisinde başarı bursu alıyoruz” diyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder