30 Ağustos 2016 Salı

Hareketsiz yaşam bel fıtığına sebep olabilir

                                 
Hareketsiz, egzersiz yaşam ne yazık ki günümüz insanının en büyük problemlerinden biri olarak görülüyor. Yeni yaşam koşulları ve standartları bizleri ister istemez hareketsiz bir yaşamın kollarına sürüklüyor.
Artık alışverişi bile yerimizi kıpırdamadan yapabiliyoruz, göz alabildiğine uzanan apartmanlar, siteler spor yapılacak alanları istila ediyor. Nefes almakta zorluk çekiyoruz. Kısacık mesafelere bile arabamızla gidiyoruz. Hal böyle olunca da 40-50 sene önce hiç karşılaşılmayan hastalıklar, rahatsızlıklar daha da artıyor.
Hareketsiz yaşam en çok bel, omurilik bölgesini etkiliyor. Egzersizin olmadığı hayatı alışkanlık haline getiren bireyler bel kısımlarında yağlanmadan sonra bel fıtığına kolaylıkla yakalanabiliyorlar.

BEL FITIĞI YAŞI DÜŞTÜ

 Emsey Hospital’dan Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Salih Aydın; çoğunlukla 30-60 yaş aralığında daha sık görülmesine rağmen bel fıtığı, diğer yaş gruplarında da ortaya çıkabiliyor, dedi.
Aydın, hareketsiz yaşam tarzının yaş sınırının artık 30’ların altına düştüğünü de belirterek buna bağlı olarak bel fıtığı vakalarının görülme sınırının da düştüğünü sözlerine ekledi.

YAŞAM TARZI BEL FITIĞINA NEDEN OLABİLİR

Spordan uzak ve hareketsiz bir yaşam tarzı, kasların taşıması gereken tüm yükün omurgaya binmesine sebep olduğunu söyleyen Aydın, söz konusu hastaların birden fazla ameliyata gereksinim duyabileceklerini de belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder