21 Ağustos 2016 Pazar

Yirmilik diş ağrısının belirtileri ve yapılması gerekenler

Yabancılar arasında akıl dişi denilen yirmilik dişlerin ağız içerisinde en son çıkan dişlerden olduğu bilinmektedir. Bütün dişlerimiz çıktıktan sonra genelde 20'li yaşlarda diş etinde yer açılan yirmilik dişler çene yapısına göre veya dişlerimizin durumuna göre farklı şekillerde çıkabilir.

YİRMİLİK DİŞ AĞRISI KENDİNİ GİZLEYEBİLİR

Bazı insanlarda hiç çıkmadan gömülü halde kalan yirmilik dişler, bazı insanlarda ise sadece ucu çıkacak şekilde veya tam bir şekilde çıkabiliyor. Çıkarken de, çürüyüp çekildikten sonra da dayanılmaz ağrıya sebep olan yirmilik dişler her insanda farklı bölgelerde ağrılara sebep oluyor. Diş ağrısının dayanılmaz bir ağrı olduğunu çeken bilir; ancak yirmilik diş ağrısı normal diş ağrılarından çok daha şiddetli ağrılara sebep olabilir. Ağrıyan yirmilik diş kendi ağrısını sinsice gizleyerek boğazınızda veya kulağınızda şiddetli ağrıya sebep olabilir. Belki birçok kişi yirmilik dişlerden hiç şüphelenmeden kulağında veya boğazında oluşan şiddetli ağrı için diş hekimine gitmek yerine yanlış adres olarak kulak burun boğaz doktoruna gitmiştir. KBB doktorunun hiçbir şeyin yok bir de diş hekimine görün istersen demesi üzerine psikolojik olarak ağrı oluşan bölgede bulunan dişlere yoğunlaşılır ve ağrıya sebep olan bölgenin yirmilik dişin olduğu bölge olduğu anlaşılır.

DİŞ AĞRISINI HİSSEDER HİSSETMEZ DİŞ HEKİMİNE GİTMELİSİNİZ

Yirmilik diş ağrısı hissedildiği andan itibaren yirmilik diş ağrısı bu dayanılmaz ağrıdan kurtulmak için hemen diş hekimine gitmek de fayda vardır. Diş hekimlerinin genelde çekme taraftarı olduğu yirmilik diş çekilmeden önce dişinizde oluşan bir apse varsa bunu gidermek için bir süre antibiyotik kullanmanız yönünde diş hekiminiz reçete yazacaktır. Antibiyotiği düzenli bir şekilde ve diş doktorunun tavsiye ettiği şekilde kullandıktan sonra iltihabın tekrarlamaması için biran önce diş hekiminin kapısını çalın. Dişiniz çekilmeden önce muhtemelen çekimi yapılacak olan yirmilik dişinizin filmi çekilecek ve diş köklerinin eğilimine bakılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder