7 Ağustos 2016 Pazar

Wax saç sağlığına zararlı mıdır? Wax Nedir?



Ne kadar güzel ve şık giyinsek de saçlarımız görüntümüzü tamamlayan son nokta gibi aynaya her baktığımızda kendini hatırlatır. Tabi bizde görüntümüze son noktayı koymak için saçlarımıza şekil veririz. Saçlarımıza şekil verirken kullandığımız üründen de en etkili sonucu bekleriz. Fındık büyüklüğü kadar az miktarda bir kullanımla en etkili sonucu alacağımız wax ürünleri saçlarınıza hem istediğiniz şekili verirken hem de saçlarınızı besleyecek. Girdiğiniz her ortamda sizi farklı hissettirecek olan wax şekillendirici kremler arasında saç tipinize göre uygun olanını seçerek, hemen satın alıp, siz de bu ürünün etkilerini denemeye başlayabilirsiniz.

         Şekillendirici Krem Wax Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Kullanımı

Bir çok farklı çeşidi ile karşımıza çıkan Şekillendirici Krem Wax ürünleri, özellikleri bakımından farklı fiyatlarla karşımıza çıkarken, tercihlerimizde dikkat etmemiz gereken en önemli noktanın saç tipimiz olduğunu unutmayalım. Sadece saça şekil vermek gibi bir özelliği var diyerek Şekillendirici Krem Wax ürünlerinin etkilerini sınırlamış oluruz. Farklı fiyatlarla sizlere sunulan bu ürünler içerikleri bakımından da farklılık göstermektedir. Mineral yağlar, Hindistan cevizi yağı, Hint yağı gibi tamamen doğal yağlar içeren hafif kremsi şekillendiriciler bir nevi briyantin görevi görerek saçınıza istediğiniz şekli vermenizi sağlarken aynı zamanda, saçlarınızın beslenmesine de yardımcı olur. Parmağınıza alacağınız fındık tanesi büyüklüğündeki az miktarda krem wax saçlarınızdaki büyük değişimin başlangıcı olacaktır. Islak görünüm veya mat görünüm sağlamak isteyenler de yine tercihi doğrultusunda bir şekillendirici krem seçmesi gerekmektedir. Uzun saç, kısa saç gibi saç uzunluğuna göre de tercihlerin söz konusu olduğu şekillendirici kremlerle saçlarınıza istediğiniz görünümü kazandırmak çok kolay olacaktır. Saçlarınıza doğal bir görünüm kazandırmakla beraber, dağınık veya hacimli şekiller elde etmenizi de sağlayacak olan bu üründen en etkili sonucu almak için özellikle saçlarınızı kuruttuktan sonra ürünü uygulayın. Zamanının büyük bir bölümünü dışarıda geçirip de aynanın karşısına geçebilecek fazla zamanı olmayanlar için en etkili çözüm şekillendirici krem wax ürünleri olurken, sert tutuşlu wax çeşidi tercih edilerek saçlarınızın uzun süre şeklinin hiç bozulmamasını sağlayabilirsiniz.

      Wax Zararlı mı?

Şekillendirici wax ürünleri bu aralar bir çok kişi için kolay ve etkili kullanımı nedeniyle tercih sebebi olmuşken, saç şekillendirici her ürün için temel sorun olan saçlara zararlı sorusu wax için de aynı sorunun kullanıcılar tarafından sorulmasına neden olmuştur. Saçlarımıza uyguladığımız ürünler saçımıza fayda mı sağlıyor yoksa saçımızı şekillendirip özgüvenin zirvesinde gezerken arka planda acaba saçlarımıza zarar mı veriyoruz? Bu noktada doğru ve etkili şekillendiriciyi seçerek saçlarınıza hem şekil verip hem de saçlarınızın beslenmesini sağlayarak zarar yerine fayda görebilirsiniz. Yani bilinenin aksine saçlarımıza zarar verebileceği düşüncesinden sıyrılarak, hangi ürünü tercih edersem saçıma hem şekil hem de bakım yapmış olurum sorusu bu noktada daha doğru ve sorulması gereken soru olacaktır. Uygun bir şekilde kullandığınız takdirde saçlarınıza zarar vermek yerine saçlarınıza fayda sağlayacak olan wax saç şekillendirici ürünler saça rasta yapılırken yoğun bir şekilde kullanılmamalıdır. Saçınıza şekil vermekle beraber aynı zamanda hacimli bir görüntü de kazandıran bu ürünleri kullanırken saçlarınızın kuru olmasına veya hafif nemli olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Yumuşak saçlarınız varsa saçlarınız kolay şekil alabilir, ancak çabuk bozulur; bu yüzden sert wax çeşitlerini tercih ederek uzun süre kalıcı doğal bir görüntü yakalayabilirsiniz. Wax kullanımı sonrası özellikle uyumadan önce saçlarınızı yıkarsanız kullanmış olduğunuz wax kremin saçlarınızda uzun süre kalarak topaklaşmasına engel olabilirsiniz. Az miktarda wax krem saçınıza şekil vermeye yeteceği için fazlasını sürüp wax kremin saçlarınızda yine topaklaşarak kalmasına engel olabilirsiniz. Wax krem hem gün boyunca saçlarınızın şekilli görünmesini sağlayarak sizlere dikkat çekici bir görüntü sağlarken hem de doğru seçim yapılmış bir ürün içerdiği doğal yağlarla saçlarınızı besleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder