11 Ağustos 2016 Perşembe

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Yapılması Gerekenler

Kilo problemleri kadın- erkek herkesin ortak sorunu haline geldi. Özellikle günümüzde hazır yiyeceklerin, özellikle fast- food tarzı beslenmenin artmasıyla ne yazık ki obezite sınırına varan hatta bu sınırı aşan kilo problemleri yaşayan çok sayıda insan bulunuyor. Kilo almanın her fırsatta zararlı olduğu, özellikle ilerleyen yaşla beraber sağlık sorunlarına yol açtığı vurgulansa da bir çok kişi kilolarını kontrol altına almak için bir girişimde bulunmaz; yada kilo vermek için bir girişimde bulunsa da azimli ve kararlılığını koruyamayarak her zaman " su içsem yarıyor" bahanesinin arkasına sığınır. Bu yazımızda sizler için ve kilolarınızı kontrol altına almanız için bazı tavsiyelerde bulunacağız. 

SAĞLIKLI KİLO VERMEK İÇİN NELER YAPMALIYIM

Günümüzde obezite hastalığının cinsiyet ayırmaksızın her yaştan insanı büyük ölçüde etkilediğini görmekteyiz. Ne yazık ki yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan bu durum dünya çapında bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Küçük çocuklarında hasta kuyruklarında görüldüğünü göz önünde bulundurursak, ne kadar ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldığımızı daha iyi fark edeceksiniz. Eğer sizde var olan kilolarınızın üstüne kilo katmak ve obezite hastalığına yakalanmak istemiyorsanız; sağlıklı kilo vermek için yapılması gerekenler kuralına uymanız gerekmektedir.

DENGELİ BESLENME KONUSUNDA ÖDÜN VERMEYİN

Sağlıklı kilo vermek için yapılması gerekenlerin en başında dengeli beslenme gelmektedir. Sağlıksız diyetlerden uzak durarak, doktorunuzun önerdiği öğün listenize uyarak ilk adımınızı bilinçli şekilde atabilirsiniz. Günlük enerji alımınızı dikkate alarak yapacağınız diyet size her zaman için olumlu sonuç verecektir. Aç kalmayacak şekilde hazırlanmış, ara öğünlerle desteklenerek sık ama az miktarda hazırlanmış öğünlerle oluşturulan diyet listeniz emin olun sağlıklı şekilde kilo vermenize yardımcı olacaktır.

ARA ÖĞÜNLERLE BESLENİRKEN SEÇİMİNİZİ DİKKATLİ YAPIN

Dengeli beslenmenin içinde de sıkça bahsedilen ara öğün konusu sağlıklı kilo vermek için yapılması gerekenler arasında önemli yer tutmaktadır. Kilo almamıza sebep olan ufakmış gibi gözüken ama büyük sonuçlar doğuran atıştırmalıklar; kilo vermeye çalıştığınızda yerini taze ve kuru meyvelere, posa alımımızı arttıracak yiyeceklere bırakması gerekmektedir. Hatta bu davranışı hayatınızın içine empoze ederek, bundan sonra yaşam stilimiz haline getirmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde ufak kaçamaklarınız, verdiğiniz kiloları geri almanıza sebep olacaktır.

SPOR YAPMAYI YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRİN

Sağlıklı kilo vermek için yapılması gerekenler arasında olmazsa olmaz olan sporun önemi büyüktür. Sadece diyet uygulayarak veremeyeceğiniz kilolarınız, tempolu bir yürüyüşü alışkanlık haline getirmenizle vücut sağlığınız açısından kurtulmanıza sebep olacaktır.Bu şekilde spor sadece sağlığımız için yararlı değil hayatımızın bütün alanında bizim için çok faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder