7 Ağustos 2016 Pazar

Burun ameliyatı yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


Burunda meydana gelen estetiksel veya fonksiyonel bozuklukları gidermek amacıyla yapılan operasyonlara verilen isim olan Burun Ameliyatı, doğuştan gelen yapısal bozukluklarla beraber sonradan meydana gelen yapısal bozukluklar için yapılabiliyor. Acil bir durum söz konusu değilse genelde kemik yapısının olgunlaşması burun ameliyatında krtik bir nokta olarak görülürken, kadınların genelde 16- 17, erkeklerin ise 17- 18 yaşlar arasında burun kemiği gelişimini tamamladığı düşünülür.

BURUN AMELİYATI HANGİ DURUMLARDA YAPILIR

  Burunda estetik olarak ciddi bir eğrilik söz konusu ise ayrıca burun deliği asimetrisi durumu mevcut ise ve bunların yanında nefes almada güçlük yaşanıyorsa burun ameliyatı kaçınılmaz hale gelebilir. Burun etinin şişmesi, burun içinde mukozal yapışıklıkların oluşması, burun deliklerinin eğri veya dar olması, burun orta hat kemiği ile burun yanakları arasında bulunan mevcut açının bozuk olması (nazal valv yetmezliği ) ve septum deviasyonu gibi sorunları bulunan bireylerin  nefes alma da sorunlar yaşadığı bilinmektedir. Bu sorunları giderebilmek için de günümüz teknolojileri ile yapılan burun ameliyatları başarılı sonuçlar verebilmektedir.

BURUN AMELİYATINDA NELERE DİKKAT EDİLİR


Burun estetiği veya burun ameliyatları sağlık komplikasyonları açısından değerlendirildiğinde risk seviyesi en düşük operasyonlar arasında gösterilmektedir. Yapılan ameliyatlarda genel anestezi uygulanmaktadır ve bu da hastanın herhangi bir ağrı veya sızı hissetmesini engellemektedir. Yapılacak olan burun ameliyatı sürecinde uygulanacak işlemler kişiden kişiye de değişikliklik göstermektedir. Burun ameliyatı sırasında, hastanın sağlığına kavuşması esas hedef olarak belirlenirken bununla beraber, ameliyat olacak kişinin yüz yapısına uygunluk, nefes alma sorunu yaşatmayacak ve doğal görünecek bir burun şekli de önceden planlanmakta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder