8 Ağustos 2016 Pazartesi

Karın ağrısına ne iyi gelir?


Her insan, farklı sebeplere bağlı olarak karın ağrısı yaşayabilmektedir. Fakat karın ağrısını bir hastalık olarak görmek yerine hastalıkların belirtisi olarak nitelendirmek daha doğru olacaktır. Bu ayrımın yapılmaması durumunda, hatalı yollara başvurulabilmektedir. Çünkü karın ağrısını bir hastalık olarak kabul edersek, tedavisi için ağrı kesici tüketebiliriz fakat bu durum daha büyük hastalıkların oluşmasına yol açabilir.

KARIN AĞRISININ GENEL SEBEPLERİ

Karın ağrısı, birçok hastalığın belirtileri listesinde yer almaktadır. Ancak genel olarak karın ağrısının sebepleri gaz çıkaramamak, ayakların üşütülmesi, adet sancıları, kişi tarafından tuvaletinin tutulması olarak belirtilebilir. Bazı karın ağrılarına ise bağırsakta meydana gelmiş olan iltihap sebep olabilmektedir. Bu durumda doktor kontrolünün dışında alınacak ilaçlar durumu olumsuz etkileyebilmekte ve daha ağır sonuçlara sebep olabilmektedir.

UZUN SÜRELİ KARIN AĞRILARINA DİKKAT

Uzun süreli karın ağrıları mutlaka dikkate alınmalıdır. Çünkü uzun süren karın ağrıları, fıtık, yumurtalıkta kist, gıda alerjileri, böbrek taşı, zatürre, kalp krizi, apandisit patlaması gibi önemli sağlık sorunlarının başlıca belirtilerinden biridir. Bu durumda en yakın hastaneye gitmek ve doktor kontrolünden geçmekte fayda vardır.

KARIN AĞRISINA KARŞI ÖNLEMLER

Ağrıyan bölgeyi ve ayakları sıcak tutmak soğuk günlerde sık rastlanılan karın ağrılarının giderilmesinde yardımcı olacaktır.
Karın ağrısı tedavisinde bazı bitki çayları da tavsiye edilebilir. Üşütmeye bağlı olarak meydana gelen karın ağrılarını dindirmek için, kuşburnu bitki çayı önerilmektedir.
Bunun dışında, hazımsızlıktan dolayı meydana gelmiş olan karın ağrılarına limon suyunun ve kimyonun iyi geldiği bilinmektedir. Kimyonun bir tutam tohumunu suda kaynatabilir ve dinlendirdikten sonra suyunu içerek karın ağrınızı hafifletebilirsiniz.
Rezene tohumu, sindirim sistemi için oldukça önemli bir besindir. Özellikle doğal tedavilere önem veren ülke olarak bilinen Hindistan’da, hazımsızlık problemi yaşayan insanlar rezene tohumu çiğneyerek ağrılarını hafifletmeye başvurmaktadırlar.
Bağırsaklarınızdaki rahatsızlıktan dolayı karın ağrısı yaşıyorsanız, yoğurdunuzun içine marul koyup sabah ve akşam aç karna yoğurdunuzu tüketerek de ağrınızdan kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder