12 Ağustos 2016 Cuma

Kontakt lens hakkında bilinmesi gerekenler


Kontakt lens konusunda bilinmesi gereken ve en önemli kural, doktor muayenesi dışında kullanılmamasıdır. Gözünde herhangi bir rahatsızlık belirtisi hisseden kişilerin, öncelikle doktor muayenesinden geçmesi gerekiyor. Gerekli tetkiklerin yapılması halinde, doktorun uygun gördüğü şartlarda kullanılan lensler, sağlığınız açısından çok daha yararlı olacaktır.

KONTAKT LENS ALMADAN ÖNCE UZMANINDAN TAVSİYE ALIN

Kişiye özel kontakt lens temini yapılabiliyor. Özellikle doktorların kullanılmasını istediği özelliklerde lens edinmek çok kolay. Kontakt lens alırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri de oksijen geçirme özelliğidir. Lensin oksijen geçirgenliğinin olması ve iç yüz eğiminin uyumlu olması gerekiyor. Bu özelliklere sahip olmayan lensler göz dokusuna zarar verir. İstenmeyen mikropların yerleşmesine ve ciddi göz rahatsızlıklarına neden olur. Lens kullanımı illaki reçete ile yapılmıyor elbette. Küçük yaşlarda renkli göz takıntısı olan kişiler mağazalardan temin ettikleri lensleri kullanabiliyor; ama bunları kullanmadan önce mutlaka bir uzman tavsiyesi gerekiyor.

KONTAKT LENSİ GÜVENİLİR YERLERDEN TEMİN EDİN

Nasıl kullanılacağını bilmeden, alırken hangi özelliklere sahip olması gerektiğini anlamadan kullanılan lensler, birçok rahatsızlığa davetiye çıkarabiliyor. Kontakt lens, kolaylıkla satın alabileceğiniz bir ürün. Hemen hemen herkes istediği her renk ve özellikte rahatlıkla ulaşabilir. Fakat sağlık ve uygunluk koşulları tartışılır. Lensler her ayda bir yenilenmesi gerekir. 6 aylık ve 1 yıllık kullanım süreleri olduğu söylense de inanmayın. Aylık olarak yenilenmeli, başka kişilerle ortak kullanılmamalı ve saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Kontakt lens alırken doktor kontrolünde olmasına ve özelliklerini doktorunuzun belirlemesine dikkat edin. Hijyen kurallarına dikkat ederek güvenilir yerlerden ya da eczanelerden temin edin. Bunlar dışında sokaklarda satılan hiçbir ürüne itibar etmeyin. Direk göz ile temas kurulacağından, sağlık koşullarına uyumu önemlidir. Sonrasında göze alınacak mikroplar, istenmeyen rahatsızlıklara yol açabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder