27 Ağustos 2016 Cumartesi

Avokado çayının yararları ve tarifi

 Doğada sağlığımıza büyük katkı sağlayacak birçok bitki türü sebze ve meyve bulunmaktadır.  Özellikle takviye edici yapılarıyla sağlığımıza katkıda bulunan bitkisel ürünler son zamanlarda daha da talep görmeye başladı. Biz de sizlere bu yazımızda yardımcı olabilmek için avakado çayının faydaları nelerdir, sorusuna yazımızda yer verdik.
Sağlık açısından avokadonun ne kadar faydalı olduğunu farklı şekilde duymuşsunuzdur. Bu bitkinin yapraklarının da en az kendisi kadar yararlı olduğunu biliyor muydunuz? Bu özel bitkinin yapraklarında cilt için, gençleştirici, sıkılaştırıcı ve güzelleştirici özellikler bulunmaktadır.

AVAKADO ÇAYININ TARİFİ

Avakado çayının nasıl hazırlandığına kısaca değinmeye çalışalım: Kurutulmuş avokado yapraklarından bir miktar (yemek kaşığı); 3 ile 4 bardak olabilir. Kaynar bir suda yirmi dakika kadar demlendirilmelidir. Sonrasında hazırlanan çay, bal ve ya sade şekilde içilebilir. Dahası bu karışımı içmenin yanında, bir pamuk yardımı ile cilt temizliğiniz içinde kullanabilirsiniz.

AVAKADO ÇAYININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Genel olarak avakado çayından bahsettikten ve avakado çayının nasıl hazırlandığından bahsettikten sonra şimdi de avakado çayının faydaları nelerdir sorusunun cevabına hep birlikte bakalım.

  • Yukarıda bahsedilen şekline benzer çay yardımı ile cildinizi, cildinizde oluşan kızarıklık ve lekeleri azaltabilirsiniz.
  • Avokado çayının böbreklerde oluşan atıkların ve toksinlerin temizlenmesinde etkisi çok fazladır.
  • Ayrıca bu temizlik sonrasında böbreklerinde sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olur.
  • Çayının bir diğer özelliği ise, pamukçuk tedavisi ile kuru ciltlerde çok rahat kullanılabilir.
  • Dahası bakteri bazlı enfeksiyonlarda farklı isimlerdeki bakterileri yok etme özelliğine sahiptir.
  • Etkili bir ağrı önleyicisidir. Adet sancısından, bel ağrısına hatta diş ağrısını da tedavi ettiği bilinmelidir. Bir diğer ağrı çeşitlerinden migren ağrısında da kullanılabilir.
  • Avokado çayının böbrek taşının düşürülmesindeki etkisi unutulmamalıdır.
  • Gördüğünüz gibi avakado çayının faydaları nelerdir sorusuna cevap ararken, cildimize yaptığı olumlu etki, böbreklere katkısı, ağrı önleyici özelliği gibi farklı etkileri bulunmaktadır. Sizler de avakado çayını tarifimizdeki gibi hazırlayarak deneyebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder