7 Ağustos 2016 Pazar

Organ nakli ile diyalizden kurtuldu


Organ nakli Antalya'da yaşayan ve 13 yıldır böbrek yetmezliği çeken Necip Kanteper'i diyalize girmekten kurtardı.
Antalya'da geçirdiği bir trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki M. Y' den alınan böbrek 13 yıldır böbrek yetmezliği olan ve bu yüzden diyalize giren 51 yaşındaki Necip Kanteper'e umut oldu.
İLK ÇAĞRILDIĞIMDA TANSİYON NEDENİYLE NAKİL YAPILAMADI
33 yaşındayken Antalya'da trafik kazası geçiren ve bu kaza nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen M. Y'nin böbrekleri ailesi tarafından bağışlandı. 13 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve bunun için diyalize giren, ayrıca uygun böbrek için de sıraya giren Necip Kanteper, 1 yıl önce de kendisine böbrek çıktığını; ancak sağlık sorunları nedeniyle bu naklin gerçekleşmediğini belirtti. Akdeniz Üniversitesi'nden Organ Nakil Koordinatörü olan Nilgün Keçecioğlu tarafından ikinci kez arandığını ve nakil için Antalya'ya çağrıldığını belirten Necip Kanteper, ilk çağrıldığında, tansiyon nedeni ile talihsizlik yaşadığını ve bu nedenle organ nakli gerçekleşemediğini, tam umutsuzluk yaşadığı anda gelen telefonunun kendisini heyecanlandırdığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

GÜZEL GÜNLER BENİ BEKLİYOR, BELKİ BEN DE EVLENİRİM

İstanbul'un Göztepe semtinde bir kafeteryada çalıştığını ve haftada 3 gün, 4 saat hemodiyalize girdiğini ve bu durumun psikolojik olarak da bedenen de kendisini yorduğunu, ve diyalizin kendisini kötü etkilediğini söyleyen Necip Kanteper, çalışmak zorunda olduğunu belirterek, artık daha güzel günlerin kendisini beklediğini, belki evlenebileceğini, organ bağışında bulunan aileye başsağlığı dilediğini ve teşekkür ettiğini belirtti.
YAKLAŞIK 70 BİN BÖBREK HASTASI VAR

Yaptıkları operasyon ve organ nakilleri ile ilgili bilgi veren Akdeniz Üniversitresi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı; Türkiye'de yaklaşık olarak 70 bin böbrek hastasının bulunduğunu ve organ yetmezliğini yenmenin tek çaresinin kadavradan organ bağışına teşvikin olduğunu söyleyerek, mevcut hastaların 7- 8 bini organ beklerken hayatını kaybettiğini ve Türkiye'de trafik kazaları sonrası yaşanan ölümlerden sonra, organ yetmezliği ölümlerinin geldiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder