7 Ağustos 2016 Pazar

Elma sirkesinin faydaları ve bilinmesi gerekenler


        Son zamanların popüler bitkisel ürünlerinin başında gelen ürünlerden birisi olarak dikkat çeken elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor; ancak yanlış kullanımlarda da elma sirkesi sağlığımıza bazı zararları da beraberinde getiriyor. Elma sirkesi, fazla kullanılması durumunda ve ilaç kullanan hastalarda sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle ilaç kullanan hastaların doktor tavsiyesi ile elma sirkesi kullanmasında yarar vardır. Bu makalemizde elma sirkesi kullanmak isteyenlerin sağlık açısından bir zarar görmemesi için yani diğer bir tabirle kaş yapayım derken, göz çıkardım dememesi için hem kısaca elma sirkesinin faydaları ile ilgili bilgi vermek hem de bazı uyarılarda bulunmak istiyoruz.

 GENEL OLARAK ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

   elma sirkesi ile saç kürü tariflerine bakabilirsiniz. Cildinizin pH dengesini düzenleme konusunda da sizlere yardımcı bir ürün olan elma sirkesini yüzünüze uygulamadan önce yine elma sirkesi cilt kürü tariflerini dikkate alabilirsiniz.

     Gerçek bir elma sirkesi elma suyunun fermantasyonundan elde edilir ve doğaldır. Şampuanla yıkanan saçların elma sirkesi ile durulanması durumunda saçlarınız daha parlak ve hacimli görünüm kazanabilir. Bunun için
         Siğil tedavisinde, dişteki lekelerin temizliğinde, güneş yanıklarının giderilmesinde, traş sonrası losyon kullanımında kilo vermede, iç beden temizliğinde elma sirkesini kullanabileceğiniz gibi yine unutkanlığa, yorgunluğa karşı aynı zamanda temizliklerde etkili bir ürün olarak kullanabilirsiniz.


ELMA SİRKESİNİ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

*Aşırı seviyede sitrik asit içermesinden dolayı seyreltilmeden tüketilmesi mideye ve yemek borusuna zarar verebilir. Cilt ve deri üzerinde hasar ve tahrişlere neden olmaması için kullanım esnasında su veya bal ile seyreltilmesi gerekmektedir.
*İçeriğinde bulunan asetik asit nedeniyle potasyum seviyesini düşürür. Buna benzer olarak da kemiklerdeki minerellerin seviyesini de düşürür. Özellikle kullanmadan önce seyreltilmesi önem arz etmektedir.
*İnsilün ve diüretikler gibi ilaç kullananlarda yan etki yaratabilir; bu ilaçlarda ki etkiyi de azaltabilir. Kan şekerin içi doğrudan etkilidir. Bu tip hastalıklarla mücadele eden hastalar doktor tavsiyesi olmadan elma sirkesi kullanmaması gerekmektedir.
*İçeriğinde bulunan asitler nedeni ile ishal, hazımsızlık ve mide ekşimesine sebep olabilir. Bu nedenle sindirim yolu ile ilgili sorun yaşayanlar ve ayrıca ilaç kullanan hastalar için doktor tavsiyesi ile elma sirkesi kullanılmalıdır.
*Diş etlerine ve dişlere faydası büyüktür. Ancak fazla tüketilmemesine dikkat edilmesi gerekir. Tüketmeden önce su ile seyreltilmesi önemle üzerinde durulması gereken durumdur. Bu durum sayesinde yan etki oluşmasını en aza indirmiş olursunuz.
*Kullanım oranı bünyeye ve kişiye göre değişmektedir. Bazı kimseler için günde yarım bardak yeterli olurken, bazıları için ise fazla da tüketilebilir. Bu nedenle elma sirkesinin tüketim miktarını iyi ayarlamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder