7 Ağustos 2016 Pazar

Tüp bebek uygulamaları ve yöntemleri


Gelişen teknoloji sistemleri ve Tıp ile bilimin birbiri ile birlikte ilerlemesi sonucunda artık sağlık konusunda birçok birey yarınlara daha rahat ve güvenle bakabiliyor. Devir artık eski devir değil ve günümüzde birçok çift tüp bebek uygulamasından haberdar durumda. Çocuk sahibi olmak isteyen; ancak normal yollardan sonuç alamayan çiftler için tüp bebek tedavisi uygulanmaktadır.


ÖNCELİKLE SORUNUNUN KİMDE OLDUĞUNUN TESPİTİ YAPILMAKTADIR

Tüp bebek merkezine başvuruda bulunan ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftler bir dizi testlere tabi tutulmaktadır. Yapılan testlerin sonucuna göre normal yollarla gebelik oluşmamasının nedenleri araştırılmaktadır. Bunun asıl nedeni tespit edildikten sonra tüp bebek süreci başlamaktadır.

KADINLARDAN KAYNAKLI SORUNLARDA YUMURTA DONASYONU YAPILMAKTADIR

Yapılan sorun tespiti sonrasında erkek veya kadından kaynaklı sorunlara göre farklı yöntemler uygulanmaktadır. Kadınlardan kaynaklanan sorunlarda genelde bu sorunun ortadan kaldırılması adına yumurta donasyonu yani diğer bir deyimle yumurta nakli yöntemi uygulanmaktadır. Sağlıklı bireylerden alınan yumurta ile sperm dış alanda birleştirildikten sonra oluşturulan embriyonun rahme konulması ile gebelik süreci başlatılmaktadır.

ERKEKLERDEN  KAYNAKLI SORUNLARDA SPERM DONASYONU YAPILMAKTADIR

Yapılan tetkikler sonucunda erkekten kaynaklanan bir sorun durumunda ise sperm donasyonu yöntemi uygulanmaktadır. Sperm bankasından temin edilen sağlıklı donör kullanılarak yine dış ortamda oluşturulan emriyonun rahme konulması ile başlatılan gebelik süreci yine uzman doktorlar tarafından kontrollü bir şekilde yönetilmelidir. Kadın veya erkeklerden kaynaklı sorunlarda uygulanan yöntemlerin başarılı olmaması durumunda süreç tekrar yinelenebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder