7 Ağustos 2016 Pazar

Hapşuruk nedir? Faydaları nelerdir?

Ani kasılma ve sesli soluk olarak adlandırılan duruma hapşırma denir. Bir çok insan gün içerisinde bu durum ile karşılaşabilir. Özellikle belirtmek gerekir ki toplum içerisinde bulunulduğunda hapşırmamaya; hapşırığı tutmaya çalışılır. Halbuki bu davranış tamamen yanlıştır. Hapşırık engelleme, kalbin durması ve beyin kanaması gibi sonuçlara yol açabilir. Hapşırığınız geldiği durumda asla içinizde tutmayın.
   Hapşırmanın faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Gibi sorulara yanıt aradık. Dilerseniz beraberce bakalım;

HAPŞIRMANIN FAYDALARI NELERDİR

Damar ve kalp sağlığı için hapşırma önemli

Hapşırma, önem açısından kalp damarlarını genişletmektedir. Damarlarda ki genişleme ile kalp sıkılması ve kalp krizi gibi sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olur.

BEYİN SAĞLIĞINDA HAPŞIRMANIN ÖNEMİ

Kalp damarlarındaki genişleme benzeri, hapşırma ile beyindeki damarlarında genişlediği bilinmelidir.

HAPŞIRINCA KALP DİNLENİR

Kalp, hapşırık esnasında dinlenir. Fark ederek yada etmeyerek hapşırığınız geldiği durumda içinizde bırakmayın. Böylelikle kalbinizi de dinlendirmiş olursunuz.
Vücuda yararsız havayı temizlemede yardımcı
Yaşamak için günlük defalarca nefes alıp veririz. Ancak ciğerlerimize alınan havanın tamamı dışarı atılmaz, bir kısmı kalır. Bunları, ölü hava tanecikleri olarak isimlendirebiliriz. İşte hapşırma ile ciğerlerimizde ki ölü hava kabarcıkları temizlenmiş olur.
 Özetlemek gerekirse, hapşırma dışarıdan kötü bir refleks gibi görünse de, görev itibari ile insanın yaşamsal dengesinde faydası büyüktür. Bu nedenle hapşırığınız gelmesi durumunda hafifçe elinizle ağzınızı tutarak hapşırmanızda yarar olduğu bilinmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder