7 Ağustos 2016 Pazar

Kanser tedavisine mucizevi çözüm!


Avustralyalı bilim adamları, kanser tedavisinde uygulanan kemoterapi uygulamasına dirençli olan kanser hücreleri için mucizevi çözümü beyaz kabuklu deniz salyangozlarında buldu.
Avustralya'nın  Wollongong Üniversitesi'nde görevli olan bilim adamlarının yapmış oldukları araştırmalar doğrultusunda, Avustralya'nın doğu kıyılarında yaşayan beyaz kabuklu deniz salyangozlarında bulunan moleküllerin, kanser tedavisi için uygulanan kemoterapiye dirençli olan kanser hücrelerini yok etmek için savaştığını belirlediler.

DİRENÇLİ KANSER HÜCRELERİ 48 SAAT İÇİNDE ÖLÜYOR

Avustralya Yayın Kurumu olan ABC'de yayınlanan habere göre beyaz kabuklu deniz salyangozlarında bulunan moleküllerin meme, prostat ve bağırsak kanseri ile mücadele etme konusunda etkili olabileceklerini düşündükleri bildirdi. Araştırmayı yapan ekip içerisinde bulunan doktor Kara Perrow ise flaş bir açıklama yaptı. Laboratuvar ortamında yapmış oldukları deneyle ilgili bilgi veren doktor Parrow, deniz salyangozunda bulunan moleküllerin, kanser tedavisi için uygulanan kemoterapi ilaçlarına direnen kanser hücrelerini 48 saat içinde öldürdüğünü söyledi. Ayrıca çalışmayı yürüten bilim adamları, yapmış oldukları çalışma ve deneylerin sonuçları doğrultusunda deniz salyangozundan ilaç üretip, gerekli testleri yaptıktan sonra hazırlanan ilacı kanser hastaları üzerinde denemenin planlarını yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder