7 Ağustos 2016 Pazar

Nescafenin zararları nelerdir?

       Nescafenin zararları, aslında kahvenin zararları üzerine inşa olmuştur. Son dönemde özellikle ofiste çalışanlar için vazgeçilmez bir içecek haline gelmiştir. Hepsi bir arada paketleri ile yoğun ilgi gören nescafeler, özellikle aşırı kullanımında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Özellikle hazır ürünler içerisinde bulunan bir takım renklendirici, koruyucu ve tatlandırıcı kimyasal maddeler sebebiyle; nescafe de zararları ile bir tür problem grubu olarak görülmektedir. Bu makalemizde, nescafenin zararlarından bahsetmek istiyoruz.


Damar hastalıkları: 


İçerisinde bulunan yoğun kafeinden dolayı nescafeler, aşırı kullanımında damar ve kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor olabilirler. Özellikle kalp ritmindeki bozulma, sık görülen bir durum haline gelmiş bulunmaktadır. Doktor tavsiyesi olarak genelde, nescafenin tüketimi daha doğrusu; kahve tüketiminin sınırlı seviyede tutulması gerekmektedir.

Tansiyona davetiye:

Yapılan araştırmalar sonucunda kafeinin, kalp ritmini ciddi manada etkilediği ve tansiyonu hızla arttırdığı ortaya çıkmıştır. Öyle ki deneyler sonucunda günde 250 gram ve üzerinde kafein alan bireylere göre, hiç almayan bireylerin tansiyonlarının daha stabil ve olağan sınırlar arasında olduğu tespit edilmiştir.


Hamilelik döneminde:


Hamilelik evresinde, doktorlar tarafından şiddetle bildirilen ise, gebelik sürecinde alınan kafein miktarının maksimum 250 gram olmasıdır. Bilinen bir gerçek var ki, aşırı kahve tüketiminin doğurganlığı azalttığıdır. 2003 ve 2004 yıllarında yapılan üniversite araştırmasına göre, günde 3 ile 4 fincan ve üzerinde kahve tüketen kadınların doğurganlık oranlarının hızla düştüğü ifade edilmektedir.

       Özetlemek gerekirse, nescafe gibi kimyasal karışımlar diyebileceğimiz besinlerin tüketilmesi sağlık açısından zararlıdır. Özellikle kafein miktarının, içerisinde bulunulan fiziki ve psikolojik duruma göre orantılı ve aşırı olmaması önemle dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder