7 Ağustos 2016 Pazar

Sizin de diş renginiz değişiyor mu?


Yaş ilerledikçe dişlerimizle ilgili problemler de baş göstermeye başlıyor. Diş ağrıları sonrası yapılan kanal tedavileri, diş kaplamaları ve sonunda kaçınılmaz bir son gibi karşımıza çıkan diş kayıpları dişlerinin bakımına dikkat etmeyen birçok kişinin yaşadığı temel sorunlar arasında gösterilebilir.

DİŞLERİN RENK DEĞİŞTİRMESİ BİZLERİ AYNALARA KÜSTÜREBİLİR

Genelde azı dişlerin çekilmesi ve azı dişlerin kaybı söz konusu olduğu için belki bu durum yaşam kalitemizi düşürse de, yemeklerden aldığımız lezzet hazzını biraz daha aşağı çekse görsel olarak dışarı yansımadığı için ve estetik açısından bir sorun oluşturmadığı için genelde bu şekilde yaşamaya da adapte olabiliriz veya oluyoruz. Çevresel faktörlerle beraber, biyolojik faktörlerin de devreye girmesi ile beraber her aynaya bakıldığında büyük bir problem gibi görünen  diş renklerinde meydana gelen değişiklikler birçoğumuzu harekete geçmek için tetikler. Bakımına yıllarca özen göstermediğimiz ve bu nedenle diş kayıpları yaşadığım durumlarda bile etkilenmediğimiz dişlerimiz, renk değiştirdiğinde bir anda bizleri etkilemeye ve diş renginin neden değiştiğini araştırmaya, bunun için bir çare bulmaya yönlendirir.

ÇAY, KAHVE, SİGARA TÜKETİMİNDE DİŞLERE DİKKAT EDİLMELİ

Diş renklerinin değişmesinin sebepleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, dişin de ten rengi gibi kişiden kişiye değişen bir yapısının ve renginin olduğunu diş rengi ile ten renginin doğru orantılı olduğunu belirterek; çay, kahve, sigara, gibi ürün ve içerisindeki maddelerin boyar özellikte olduğunu çok sık tüketilen bu ürünlerin zamanla dişin iç yapısına da işleyebileceğini ve diş rengini sarartabileceğini söyledi.

DİŞLER ZAMAN GEÇTİKÇE AŞINABİLİR, SARARABİLİR, ÇATLAYABİLİR VE KISALABİLİR 

Çevresel faktörlerle beraber biyolojik faktörlerin de diş renginin değişmesinde etkili olduğunu söyleyen Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, ilerleyen yaşla beraber kişinin vücudunda deformasyonların meydana geldiğini ve bu durumdan dişlerin de etkilendiğini söyleyerek, zamanla dişte çatlakların, aşınmaların, kısalmaların ve sararmaların meydana geldiğini ve diş bakımı konusunda hassas olan kişilerin bu olumsuzluklardan etkilenmeyerek ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı dişlere sahip olabileceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder