8 Ağustos 2016 Pazartesi

Kılcal damar çatlaması ve tedavi yöntemleri


 Toplumda en çok görülen cilt sorunlarından biri ise kılcal damar çatlamasıdır. Genellikle yüz bölgesinde olan kılcal damar çatlaması sorunu hemen her yaştan insanlarda sık görülebilen bir cilt sorunudur. Genelde tehlikeli olmayan fakat cildin dış görünümünü olumsuz etkilediğinden bireylerin rahatsızlık duymasına neden olan kılcal damar çatlaması sorunu günümüzde çok kolay tedavi edilebilmektedir. Kılcal damar çatlaması sorunun pek çok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler başlıca şunlardır;


HASSAS CİLT YAPISI VE GENETİK YAPI




 Pek çok bireyin cilt yapısı diğer bireylerin cilt yapısına oranla çok hassas olabilmektedir. Bu hassaslığı nedeniyle başta kılcal damar çatlaması sorunu olmak üzere çeşitli cilt sorununun oluşmasına zemin oluşmaktadır. Güneş ışınlarının özellikle cildimiz üzerinde ciddi tahribatlara neden olduğu bilinmektedir. Başta akne ve siyah noktalar olmak üzere pek çok cilt rahatsızlığının oluşumuna neden olabilen güneş ışınları kılcak damar çatlaması sorununun meydana gelmesinde de etkin bir rol oynamaktadır. Pek çok rahatsızlığa sebep olan genetik sorunlar da kılcal damar çatlaması sorununun da en önemli nedenlerindendir.

KILCAL DAMAR ÇATLAMASI TEDAVİSİ





 Kılcal damar çatlaması sorununun tedavisi genel anlamda çok basit ve ağrısızdır. Kılcal damar çatlaması tedavisinde lazer uygulaması kullanılmaktadır. Yüzde yüz bir oranda başarı sağlayan lazer uygulaması sayesinde en zor kılcal damar çatlaması sorunu dahi çok kısa sürelerde tamamen ve kalıcı olarak yok edilebilmektedir. 2 ile 4 seans arasında uygulanan lazer uygulaması sistemi aynı zamanda pek çok cilt kusurlarının düzeltilmesinde kullanılan bir tedavi şeklidir. Kılcal damar sorunu yaşayan hastaların en yakın zamanda bir doktora başvurarak gerekli tedavinin belirlenmesi önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder