7 Ağustos 2016 Pazar

Zayıflamaya yardımcı bitkiler hangileridir?


Hepimizin ortak şikayetlerinden bir tanesi kilo vermek, zayıflamaktır. Bunu hepimizi çeşitli yollar deneyerek uygulamaya çalışıyoruz. Kimimiz yürüyüş yapıyor, kimimiz başka sporlar ile uğraşıyor, zayıflama kemerleri, ilaçları kullanılıyor, zayıflama kamplarına gidiliyor, profesyonellerden yardım alınır diye bu listemizi uzatıp gidebiliriz. İşte bu yazımızda sizlerle doğal olarak zayıflamanızda yardımcı olacak bitkileri sizlerle paylaşacağız.

İşte zayıflatan bitkiler:


At kuyruğu bitkisi

İdrar sökücü özelliği ile biliniyor. Yağ dokularını eritmeye yardım eden bu bitki, yaraların iyileşmesine de yardımcı olmaktadır. Fakat idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi aşırı miktarda kullanılırsa böbreklere zarar verebilmektedir.

Maydanoz

Metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendirmektedir. Maydanozu yemek dahası çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı etkili bir yöntem olarak bilinmektedir.

Adaçayı

Zayıflamak isteyen bireyler tarafından iştah kesici olarak kullanılmaktadır. Yemek ve çayda baharat olarak da kullanılabilir.

Fesleğen

 Vücutta biriken suyu atmaya yardımcı olmaktadır. Dahası, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunmaktadır.

Kekik

 Sindirim problemlerini tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanında yorgunluktan şikayet edenlere zindelik vermektedir.

Civanperçemi

 Tatlıya karşı iştahı kesmekle birlikte tokluk hissi de verir. Tazelik veren lezzeti ile ağır yemeklerin tadını hafifletir.

Biberiye

 Sindirimi düzenlemektedir. Sağlam bir canlandırıcıdır. Kan dolaşımını hızlandırmanın yanında cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde de kullanılabilir.

Tere

 Vücuttaki yağ yakımını hızlandırmada etkindir. İnce yaprakları pişince tadı değişştiği için çiğ yemek en doğrusudur. Ayrıca içinde birçok vitamin de barındırmaktadır.

Sinameki

 Suyun emilmesini kalın bağırsakta önleyerek müshil görevi de yapmaktadır. Uzun dönemli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açtığından, idrar söktürücü özelliği bulunan nane ve rezene gibi bitkilerle desteklenmesi gerekmektedir.

Balık otu

 Vücudun kimyasını hızlandırmaktadır. Ayrıca zayıflamaya destek olur. İçerisindeki maddeler tırnakları güçlendirmesi yanında saçlara da parlaklık vermektedir. Meyveli içecekler ve salata içinde kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder