3 Eylül 2016 Cumartesi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ doğum kontrolü ve sezaryen doğum ile ilgili konuştu

Türkiye’de yine sezaryen doğum gündeme geldi. Yine buna bağlı olarak doğum kontrolü de Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın gündemine geldi.

TÜRKİYE'DE YILLARCA YANLIŞ POLİTİKA UYGULANDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de üreme sağlığı ve sezaryenle doğum oranlarının düşürülmesi ile alakalı birtakım değerlendirmelerde bulundu. Yapılması gerekenleri anlattı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ doğum dönemindeki bayanların sağlıklı gebeliğe motive olmaları gerektiğini, çocuklarına odaklanmaları gerektiğini ifade ederek doğum kontrolü konusunun doğum karşıtı politikaların bir ürünü olduğunu söyleyerek doğum kontrolü kavramının artık geçmişte kaldığını Türkiye’de de yıllarca yanlış bir politika olarak doğum kontrolü uygulamasının uygulandığını belirtti.
 Doğum kontrolünün toplumların yaşlanması sonucunu ve büyük finansal yük getirdiğine işaret eden Akdağ, hemen hemen bütün Avrupalı ülkelerin bu sıkıntının açmazında olduğunu dile getirdi.

DOĞUM ORANI DÜŞÜYOR

Doğum kontrolü ve nüfus planlamasının artık çöp olması gerektiğini bireylerin ne kadar çocuk yapma konusunda kendilerinin belirleyici olduğunu, karar verildikten sonra devletin de bireylere destek vereceğini ifade eden Akdağ, Türkiye’de ortalama çocuk sayısının 2.1 olduğunu belirterek Türkiye’nin de yanlış politikalarla Batılı toplumlara özendirildiğini belirtti.
Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü.
Sezaryen Türkiye’de bir çılgınlık halini almış durumda. Özel hastanelerde yüzde 70’in üzerinde, yüzde 75’ler oranında bu yanlış uygulama yapılıyor. Biz de boş durmuyoruz. Bu hususta yeni bir eylem planımız var, dedi. Akdağ sezaryen doğumun arkasında kolaycılığın olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder